IMG_7426
IMG_7423
IMG_7409
IMG_7418_2
IMG_7422
IMG_7372
IMG_7424
VAS_Axonometry_sm
VAS-EN-GR-EG-001-01-P

Ground Floor

VAS-EN-AN-OW-001-01-P_04_neu

Elevation North-East

VAS-EN-SC-CD-001-01-P_04_neu

Section D-D

VAS-EN-SC-CD-001-01-P_02_neu

Section C-C

200417_VAS-Farb-und-Materialkonzept-2
200417_VAS-Farb-und-Materialkonzept-3
VAS_MILA_sm
IMG_0589-1
IMG_0658
IMG_0664
IMG_0983

 

 

 House V
Yin Yang in Panketal

The single-family house was built in the 1930s in solid construction and provided with insulating plaster and plastic cladding in fake brick-look in the 2010s. The design provides for the doubling of the volume in continuation of the existing building shape.
In terms of material and expression, the extension in a light wood construction with translucent and transparent infills in polycarbonate and glass contrasts the dark and closed fa├žade of the existing building. Also, the open interior of the extension with a gallery forms a spatial antithesis to the subdivision into a sequence of tiny rooms of the 1930ies part of the building.

Location: Panketal, Brandenburg, Germany
Team: Giacomo Ceccarelli, Giorgio Poligioni, Simone Skiba, Philipp Stachat, Jakob Tigges
Client: private
Period: 2019-2021